+31 (0)186 - 603255 info@promould.nl

Wij zoeken een (Jr.) CAD Engineer!

Scoor jij hoog op de volgende criteria?

 • 3D technisch inzicht
 • Vaardigheden in 3D-CAD (bij voorkeur SolidWorks)
 • Gemotiveerd en pro-actief

Vind jij het leuk en uitdagend om in een team te werken waarbij jouw inbreng er toe doet?

Dan hebben wij voor jou de droombaan!

Wie zijn wij?

GBS Promould vervaardigt modellen, mallen, matrijzen, vormen, producten en prototypes voor o.a. de automotive-, giet- en composietindustrie. Ons specialisme ligt in het modelmaken en het CAD/CAM aangestuurd fabriceren van (complexe) modelinrichtingen. Wij werken met 3D-CAD software, 5-assige CNC-machines en met materialen zoals toolingboard (PU/epoxy), EPS, hout en aluminium.

GBS Promould is onderdeel van GBS International. De totale organisatie telt ruim 150 werknemers verspreid over een aantal business units met een hoog technisch karakter.

Wie ben jij?

Jij bent een gemotiveerde, ambitieuze, leergierige techneut. Jouw instelling is creatief en probleemoplossend. Je kunt goed zelfstandig werken maar je presteert ook in teamverband. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en werkt nauwkeurig met een hoog kwaliteitsbewustzijn. Je hebt een technische opleiding afgerond óf zicht op een diploma (ook BBL en duaal). Je bent 40 uur per week beschikbaar en komt uit de omgeving van Heinenoord. Uiteraard heb jij ervaring met een 3D-CAD pakket.

Wat verwachten we van jou?

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een (Jr.) CAD Engineer. Als CAD Engineer werk je graag én goed met SolidWorks. Jouw hoofdtaak is het vervaardigen van technische (3D-)tekeningen. Je maakt zowel gedetailleerde basistekeningen, afkomstig uit 2- en 3D ontwerpen, als afgewerkte ontwerp- en uitvoeringstekeningen. Samen met de werkvoorbereiding bepaal je de tekenstrategie en welke tekeningen en modellen je gaat opleveren passend bij het project. Het is jouw taak om werktekeningen en 3D modellen op te leveren aan respectievelijk de werkplaats en CNC-afdeling.

Wat ga je bijvoorbeeld doen?

Binnen de functie ben jij verantwoordelijk voor het nauwkeurig tekenen van model-, mal- en matrijsonderdelen. Jij krijgt de opdrachten via de projectleiding binnen en gaat vervolgens aan de slag met SolidWorks om van 2- en 3D tekeningen werktekeningen en 3D modellen te maken. De werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Lezen van tekeningen en het analyseren van de juiste tekenstrategie
 • Tekenen van de werkstukken volgens aangeleverde specificaties
 • 2D tekeningen/schetsen omzetten naar 3D modellen
 • 3D modellen bewerken/splitsen
 • Modelleren o.a. krimp, bewerkingstoeslag, lossing, flensranden
 • Maken van werktekeningen en lijmplannen
 • Detailleren van afgewerkte ontwerp- en werktekeningen
 • Zorg dragen voor kwalitatief tekenwerk (zowel inhoudelijk als vormelijk) op basis van projectafhankelijke tekenspecificaties

Ben jij dé CAD Engineer die wij zoeken?